Získejte 5 % slevu
pro registrované zákazníky
question
Sleva pro členy Herold klubu
| EUR
phone+420 313 512 633 nebo nám napište (Po-Pá: 07-15h)
Získejte 5 % slevu pro registrované zákazníky question
Sleva pro členy Herold klubu

Lahodná podzimní variace: Dýňová grilovací klobása

Podzimní variace klasické grilovací klobásy. Netradiční delikatesa, která spojuje bohatou chuť dýně a koření. Připravte si klobásu, která bude perfektní pro podzimní večeři a grilování.

Co všechno budete na výrobu potřebovat?

Maso na 1 kg klobás:

600 g  Vepřová plec
250 g  Vepřový hřbet
150 g  Dýně Hokkaido

Koření na 1 kg klobás:

   18 g Rychlosůl
     2 g Pepř bílý
  0,5 g Muškátový oříšek 
  0,5 g Zázvor
0,25 g Skořice
0,25 g Kardamon
0,25 g Nové koření

Mlýnek na maso 
K rozemletí masa a dýně, budete potřebovat mlýnek na maso. Pro středně jemné mletí doporučujeme použít desku s otvory 4,5 nebo 6 mm.

Plnička na klobásy 
K tomu abyste dostaly namletou a namíchanou směs (hmotu) do střívek, doporučujeme použít plničku na klobásy. V případě, že plničku nemáte, můžete jako alternativu použít mlýnek na maso spolu s přídavným nástavcem na plnění klobás.

Přírodní střívka 
Hotovou klobásovou směs naplníme do přírodních střívek. Doporučujeme vepřová střeva o průměru 28/30 nebo skopová o průměru 22/24.

Důležité: Solená přírodní střeva před zpracováním opláchněte ve studené vodě od soli a namočte na 24 hodin do studené vody. U střev lákovaných tento krok přeskočte. Před narážením namočte střeva minimálně na 1 hodinu do vlažné vody, svazek rozeberte a opět namočte. Střeva vždy namáčejte pouze do vlažné vody, nikdy do horké nebo vařící, hrozí spaření střev a tím ztráta pevnosti. Po této přípravě můžeme začít narážet (plnit).

Postup: 

1. Vychlazené maso a dýni nakrájejte nožem na středně velké kousky. Ideálně velikost kousků přizpůsobte podle toho, jak velký máte mlýnek na maso.

2. Připravte koření a smíchejte ho. Pokud máte koření celé, rozdrťte ho před smícháním na jemno.

3. Vychlazené maso a dýni umelte. V závislosti na tom, jak jemnou strukturu klobásy chcete mít, použijte vhodnou desku. Doporučujeme desku s otvory o průměru 4,5 nebo 6 mm, která zajistí středně jemnou konzistenci.

4. Namleté ​​maso a dýní důkladně promíchejte s připraveným kořením. Míchat můžete ručně v míse nebo v ruční míchačce na maso. Míchejte minimálně 4 až 5 minut, nebo do doby než směs získá dobrou vazbu.

6. Připravte si plničku na klobásy nebo mlýnek s vhodným plnicím nástavcem. Střívko nasuňte na nástavec a naplňte směs do střev.

7. Hotové klobásy můžete grilovat, smažit na pánvi nebo péct v troubě. Jako přílohu podávejte vařený brambor nebo pečivo.

Tip:

Máte rádi pálivé? Pro pikantní chuť můžete do klobásové směsi přidat špetku (dle chuti) chilli koření.

Zpět na výpis
arrow-up
Čekejte prosím...